Újbudán szintet lépett a kultúrharc, Kossuth díjastól veszik el a díszpolgári címet


Újbuda történetében még nem fordult elő, hogy díszpolgári címet érvénytelenítsenek. 2019. szeptemberében az akkori testület egyhangúlag döntött arról, hogy dr Szigethy Gábor legyen Újbuda egyik díszpolgára. Novemberben 19.-én értesítették, hogy Ő kapta a kitüntetést. Dr Szigethy Gábor úgy döntött, hogy a jelenlegi polgármestertől nem veszi át a díjat, tekintettel arra, hogy DK-s. Erről levélben tájékoztatta is. A helyes reakció az lett volna, ha egyéb módon, juttatják el számára a díjat, de Újbuda vezetői másként döntöttek! Forrásunk elmondása szerint végrehajthatóság hiányában hatályát veszítettnek tekintik a döntést. Könyörgőm, még szerencse, hogy nem egy végrehajtó irodát bíztak meg, hogy adják át a díjat!

Hát itt tartunk, ha valaki nem a bal-liberális értelmiséghez tartozik, nem DK szimpatizáns és ezt nyilvánosan meg is vallja, máris visszavonják a díszpolgári címet!

Szép új jövő/múlt felé tartunk!

Újbudán keményen beleálltak az elvtársak a kultúrharcba. Támogatási szerződéseket megszüntetnek, felmondanak, kitüntetéseket visszavonnak, saját beismerésük alapján is cenzúrázzák a helyi sajtót. Ha jól emlékszem történelmi tanulmányaimból történtek már efféle dolgok Magyarországon …… nem lett jó vége. Remélem felébrednek a magukat XXI. századinak gondoló pártok képviselői, hogy ez bizony nagyon rossz út. Nem tudom, hogy a választóik mire adtak nekik felhatalmazást, de idáig csak a szélsőséges DK akcióihoz, az óballer, nyugalmazott szocik visszatéréséhez asszisztáltak.

Nem tudom mi a cél, de ha ehhez egy Kossuth díjas művészettörténész, rendező, egyetemi tanár megalázásán keresztül vezet az út, akkor az nem túl biztató senkinek.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/87696/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?