Újbudán csak a kampányban fontos a fák védelme


Már a kampány során nagy visszhangot kapott, hogy a Hamzsabégi park fáit veszélyezteti az a vágánybővítési projekt, ami szép lassan, de halad előre. Még országos média is foglalkozott akkor a témával:

https://index.hu/belfold/budapest/2019/09/25/setanyukat_feltik_a_vasuttol_a_hamzsabegi_utiak/

De indult petíció is:

https://www.peticiok.com/a_hamzsabegi-setany_vasuti_vaganybvites_kelenfold__ferencvaros_vasuti_vonalszakasz_korszersitese_miatt_veszelybe_kerult_ne_engedjuk_hogy_a_parkot_a_bvites_miatt_leromboljak_megrongaljak

A lakók akkor is nagyon tiltakoztak, melyet kihasznált az akkori ellenzék a kampányában. Az LMP a petíció aláírást is támogatta, igaz civilnek álcázva magát.

Ezzel a remek kis grafikával örvendeztették meg a kampányt:

Aztán nyertek a választáson. Eljött a tettek ideje. Mint idáig mindig, meglepetés nem történt. Az önkormányzat füle botját sem mozgatja. Nemhogy tettek nincsenek, de még szavak sem.

Szerveztek egy közmeghallgatást a projekt mérnökei az önkormányzat épületében. Erre sem a polgármester, sem a helyi egyéni önkormányzati képviselők nem mentek el. Nem ment el a főkommunikátor, Karácsony balkeze Barabás Richárd (Párbeszéd), de nem szólalt meg a fő zöld Keitler-Sas Máté (LMP) sem.

A lakók megtöltötték a nagytermet, és hol kulturált, hol kevésbé kulturált módon kifejtették nem tetszésüket a projekt kapcsan. Mint az a mérnököktől elhangzott 150 fát kell kivágni a munkálatok miatt, ami további 50 fával akár bővülhet is. Még a kerületi média is ezt írja: "A lakosság jelentős része azért ellenzi a tervet, mert a közel 200 fa kivágásával lényegében megszűnne a Hamzsabégi sétány park jellege".

Erre mi az önkormányzat válasza? Semmi. Megint megy a lapítás, a dolgok elkenése. Amilyen karakteres véleményük volt a kampányban a témáról, olyan nagyon csendben vannak most amikor tenni is kéne valamit. Amikor már nem lehet felelőtlenül ígérgetni, egyből elfogy a tudomány. A nagy szavakat nemhogy tettek, de szavak sem kísérik.

De még a saját polgáraiktól is elkezdtek félni, hogy már egy közmeghallagtásra sem mernek elmenni?

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/89312/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?