A DK vezette Újbudán elveszik a szociális támogatások 40 %-át!


A napokban felkerült a kerület honlapjára a 2020 évi költségvetés rendelet tervezet, melyet minden ráérő ember letölthet, és kedvére bogarászhat. (https://kozigazgatas.ujbuda.hu/kepviselo-testuleti-ulesek/ujbuda-onkormanyzata-2020-evi-koltsegvetese

Az önkormányzat anyagi helyzete stabilnak tűnik, hiszen nőnek a bevételei, a Fővárosi forrásmegosztásból több mint 1.000.000.000 Forintot kap, szabad pénzmaradványa is meghaladja az egy milliárd forintot (!), bár vannak hitelek is, de szembetűnően jó kondíciókkal tervezik az idei évet. 

Természetesen sok mindent lehetne elemezgetni, hogy milyen irányba mozdul el az új vezetésű önkormányzat, de egy dolog azért nagyon szembetűnő.

Az önkormányzati szociális támogatások sort, a korábbi években tervezett  425 millió forintól lecsökkentették 268 millióra.  Ez konkrétan azt jelenti, hogy az idei évben a szociális támogatásokra szánt eddigi forrásokat 40 %-al csökkentik!

Érdekes felfogása ez a szolidáris eszményképnek, vagy a baloldaliságnak. Az idei újbudai költségvetésnek biztosan sok győztese lesz (ügyvédek, beruházók stb), egy biztos: a nehéz helyzetben élők nem nyernek, csak veszítenek.

A támogatások ilyen arányú csökkentése könnyen lehet, hogy az ellátás biztonságát is veszélyeztetni fogja, de hogy sok embert még reménytelenebb helyzetbe sodor az biztos. 

A liberális Momemtumon, LMPn nem lepődök meg, hiszen sosem volt értékelhető szociális elképzelésük, de a baloldali DK, MSZP, Jobbik ezt miként magyarázza el a rászorultaknak, arra azért kíváncsi vagyok.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/90610/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?