Újbudán a DK miért nem akar egészségügyi fejlesztéseket?


A fővárosi önkormányzat, az atlétikai vb megrendezésért cserébe, egyrészt kért 50 milliárd forintot egészségügyi fejlesztésekre. Ezt a kérést a kormány el is fogadta. Ehhez a pénzhez évekre lebontva 10 milliárdonként juthatnak a címzettek. Az idei éveben a felosztás úgy néz ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat kap 2 milliárdot a képalkotó diagnosztikai (CT) várólisták megszüntetésére, a kerületek pedig 8 milliárdot az alapellátásra valamint a szakrendelőkre (felújítások, orvosi műszerek stb).

A kormány elvileg tartja is az ígéretét, és egy februári kormány határozat, a kéréseknek megfelelő felosztásban, biztosítja is a megfelelő fedezeteket a fejlesztésekre, felújításokra, gépekre (1041/2020. (II.17.) Korm. határozata).

Eddig a jó hírek.

És mi jutott Újbudának? Nulla, semmi, zéró......

A legtöbb kerület több száz millióval fejlesztheti a szakrendelőjét, épületeit korszerűsítheti, orvosi műszereket vásárolhat. De Újbudának nem jut semmi. A kormány azt teljesítette amit, a Fővárosi Önkormányzat kért. De a főváros miért hagyta ki Újbudát? A legnagyobb kerületet? Az orvos polgármester vezette városrészt? A DK országos elnökségének a tagját?

Vajon mi Újbudaiak kevesebbet érünk, mint más kerületiek? Vajon a mi polgármesterünk ilyen szerencsétlen, hogy nem tudta még ezt sem elintézni? Vajon mi tényleg ennyire gazdag kerület vagyunk? És még sokáig sorolhatnám a fájó és megválaszolhatatlan kérdéseket.

A legnagyobb kerület polgármesterének sikerült elérni, hogy a kerületeknek kiosztott "ingyen" pénzből egyetlen fillér se jusson Újbudára. 

Se szuper kórház, se egészségügyi fejlesztési források, semmi.

El tudjuk képzelni, mi lenne, ha nem volt kórház igazgató lenne a polgármester? 

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/91200/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?