A DK újbudai polgármestere 200 milliót ad annak a lakóparknak a látványtavára, ahol ő is lakik


Megéri Újbuda polgármesterének  szomszédja lenni. Az Újbuda Tóváros lakópark a belvárostól három kilométerre található. Kamaraerdő, Péter-hegy, Budaörsi-dombság által körülhatárolt területen fekszik, mintegy négy hektáron. Remek adottságokkal rendelkező, igazi luxus lakópark. Ennek a lakóparknak a területén található a mesterségesen kialakított látvány tó, a Kána-tó, amely az itt lakók pihenését szolgálja. Itt éli Újbuda polgármestere mindennapjait. És ezzel idáig akár nincs is semmi gond.

Az idei költségvetésben 200 millió forintot fordít az önkormányzat arra, hogy ennek, az ott lakók számára kialakított, mesterséges látványtónak a tisztítását, kotrását megoldja (költségvetési rendelet, 6. számú melléklet 3.6.5 sor). A kétségkívül környezetvédelmi beruházás így nyeri el végső értelmét. 

Összehasonlításként: a polgármesternek otthont adó, pár száz lakást tartalmazó lakópark látványtavának felújítására 200 millió forint jut, a korona vírus elleni védekezésre való 600 millió forintos hozzájárulást már sokallják.

Kána tó

Dilemmázhatunk azon, hogy miért nem fák ültetésére költenek 200 millióta Feneketlen-tóra , vagy a Sas -hegyre, vagy Kamaraerdőre, a Hamzsabégi parkra vagy egyéb értelmezhető természetvédelmi beruházásra. De nem, Újbudán létrehozták a Környezet- és Klimavédelmi bizottságot , kihirdették a klíma vészhelyzetet, majd az első "komoly" természetvédelmi beruházás, a polgármesternek otthont adó lakóparknak a látványtavának megkotrása 200 millióért! Szegény Greta Thunberg biztos elkeseredne, ha tudná mit művelnek a bal-liberális oldal képviselői környezetvédelem címszó alatt Újbudán.

A mai helyzetben pedig különösen pikáns, hogy  a 200 millió forintból a kerületi emberek védelméért mi mindent lehetne vásárolni (maszkok, védő felszerelések stb), hány családnak lehetne segíteni, átmeneti gondjaikon enyhíteni,  pluszt juttatni az egészségügyben dolgozóknak, ehelyett Újbudán gond nélkül jut 200 millió a polgármester lakóhelyén lévő látványtó megkotrására!

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/91368/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?