Átlátható Újbuda?


Június 3-án Dr Nagy Zoltánt nevezték ki Újbudán átláthatósági biztosnak. Az eredeti tervekhez képest pont 3 hónapot csúsztak, hiszen az állás pályázat kiírásakor március 1. volt a munkakezdés időpontjának meghatározva, de végül tényleg kinevezték. Gondolom, hogy nem koalíciós problémák, hanem simán a Momentum töketlenkedése miatt történt csúszás. 

Gondoltuk adunk a frissen kinevezett biztos úrnak két házi feladatot:

1. A Czeglédy ügyvédi iroda megbízásainak a kiválasztási folyamatában a polgármester a verseny tisztaságát messzemenően figyelemebe vette-e, vagy irányított utasításra történtek-e a megbízások (esetleg valamelyik párt befolyásolta-e a kiválasztás tisztaságát)?

2. Az önkormányzat 4,7 millió forint értékben támogatta a Szent Kristóf szakrendelőt ultrahang diagnosztika szolgáltatás vásárlására. A kiválasztott szerződő fél az a SWISS Medical Hungary ZRt lett, ahol polgármester úr, 2011 és 2014 között, mint orvosigazgató dolgozott. Ez így akkor most rendben van?

Szerintem mindenkit érdekel, hogy az átláthatósági biztos vajon ezekre mit mond, hiszen a komolysága és komolyan vehetősége múlik a válaszokon. Izgatottan várjuk a fejleményeket.

 

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/96134/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?