Sajtópert nyert az informatikai cég vezetője


Korábbi hírekben felbukkant az önkormányzat informatikai cégének vezetője, miszerint a jelenlegi városvezetés szerint, visszaéléseket követett el. A balliberális sajtó természetesen ezeket a híreket örömmel és fenntartások nélkül hozta le.

Természetesen úgy néz ki nem volt igazunk. Most sem.

A sajtóhelyreigazítás a hvg.hu olfalon jelent meg, melyet változtatás nélkül közlünk:

Helyreigazítás

Szemlénk eredeti változatában tévesen szerepelt, hogy Janurik Lajos plagizált informatikai stratégiát adott el a kerületnek. A valóságban azt az Állami Számvevőszék kötelezésére az önkormányzat utasítására szereztette be, annak beszerzési szabályzatának megfelelően pályázat utján, a dokumentumot tehát a pályázaton nyertes önkormányzati informatikai tanácsadócég készítette, amely több önkormányzatnak is értékesítette azt.

Szemlénk azt a látszatott is kelthette, hogy Janurik Lajos önkormányzati forrásokból magánutazásokat tett, ehhez nem kérte a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat gazdasági bizottságának jóváhagyását és ezért mondták fel vele szemben egyoldalúan az Önkormányzatal kötött szerződését. A valóságban minden esetben céges szakmai tanulmányutak költségeit fizették ki, a megbízást pedig közös megegyezéssel bontották fel.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/96455/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?