Érdekes folyamat a Transparency International befolyása Újbudára


2020 február 10-én jelent meg az önkormányzat honlapján, egy  állás hirdetés: Újbuda Polgármestere átláthatósági megbízottat keres (kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/allaspalyazatok/ujbuda-polgarmestere-atlathatosagi-megbizottat-keres ).

Mivel ilyen munkakör, mindez idáig nem volt, és lássuk be kevesen nézik nap mint nap az ujbuda.hu oldalt, joggal várhattuk, hogy a pályázat benyújtására adnak normális időt. Adtak is, öt napot. A beadás időpontja február 15. volt, azaz hétfőn 17 óra 43 perckor feladták a hirdetést (fránya informatika, megjegyzi az adatokat), azzal, hogy a beadási időpont, még azon a héten szombaton volt (szerencsére a városvezetés szombaton is dolgozik).

Nehéz elhinni, hogy nem előre megbeszélt jelentkezőt vártak.

Június 3-án a DK-s vezetés kinevezte dr Nagy Zoltán urat, a Transparency International hazai kuratóriumának elnökét. Akár itt vége is lehetne a történetnek, hogy szemfüles volt dr Nagy úr, gyorsan észrevette az álláshirdetést, beadta és nyert, ennyi. 

Mindeközben az ujbuda.hu üvegzseb adatai között megjelenik, hogy az önkormányzat a First Compliance Tanácsadó Bt-vel kötött szerződést, az átláthatósági megbízott munkaköri ellátására, 11.338.583 Ft értékben. A céget feltehetően a lányával együtt jegyzi a friss megbízott. De a havi 630 ezer forint megbízási díj most akkor kié? Kié a felelősség? Ki végzi a munkát?

Miként lett egy álláshirdetésből, egy cég megbízása?

Vajon a First Compliance mást is küldhet a munka elvégzésére, mint dr Nagy Zoltánt? Alvállalkozó lehetek?

Egy cég beszerzési folyamatát el lehet indítani egy álláshirdetéssel?

Az álláshirdetésben megfogalmazott személyes és szakmai elvárásoknak (pl vagyonnyilatkozati eljárás lefolytatása) a cég miként tudott megfelelni?

Innen már csak egy lépés, hogy azt mondhassuk, a Transparency International kiépítette annak a lehetőségét is, hogy miként lehet egy önkormányzatra meghatározó befolyása. A szervezet nemzetközi kapcsolatait, identitását ismerve, trendi módon "aggódhatunk" Újbuda függetlenségért. 

Megbízhatunk egy átláthatósági biztosban akinek kiválasztása is átláthatatlan?

A korábban feltett kérdéseinkre, miszerint a Czeglédy ügyvédi iroda kiválasztása, valamint a Szent Kristóf Szakrendelő SWISS Medical megbízása rendben volt-e, nem kaptunk még választ.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/96658/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?