Hitlertől Szálasiig Újbudán


Az elmúlt hónapok során Újbuda vezetése mélyrepülésbe kezdett. Az átadás átvétel után, a kezdeti nehézségek és zavarok, koalíciós megállapodások lezárását követően egészen elképesztő botránysorozatba kezdtek. 

Kezdték a legtöbb alpolgármester kinevezésével, aztán a centrum kórház ügye, Czeglédy megbízása, szociális kiadások csökkentése, a veszélyhelyzet alatti cégalapítások, a civilek átverése (ÉMI telek, Hamzsabégi park). Ezek az ügyek ráadásul csak azok amik, az országos média figyelmét is felkeltették. A mélyben még több botrányos történet van, ami természetszerűleg az országos sajtót nem, de a helyieket érdekli.

Eljött az eddigi rövid időszak legnagyobb botránya. A gondolkozásuk legalapvetőbb fundamentumai derültek ki. Lehet hibázni, vannak nyelvbotlások, lehet a szövegkörnyezetet emlegetni, de a megmagyarázhatatlant nem lehet megmagyarázni. Hitlert bármilyen pozitív összefüggésbe emlegetni nem lehet.

De innentől csak egy lépés és máris megértjük a Momentumos Orosz Anna akcióját. Az üzletek megjelölése, az ott vásárlók röplapokkal való megfélemlítése, 1938-ban, Szálasi Ferenc által már megkezdődött. Ismerjük a tragédia végét. A Momentum cselekedetének történelmi összefüggéseit többen több helyen kifejtették, de talán a legjobban itt foglalták össze: https://888.hu/piszkostizenketto/a-nyilasokat-ma-momentumosoknak-hivjak-4262003/

A főnök Hitlert dicsőíti, a beosztottja, Orosz Anna pedig Szálasi Ferencet megidéző  cselekménysorozatba kezd. Az őket támogató pártok DK, MOMENTUM, MSZP, LMP, JOBBIK, csöndben hallgatnak, asszisztálnak. Ők sem gondolnak mást, közösséget vállalnak az immár nyilvánvaló szélsőséges eszméket valló városvezetőkkel.

Újbuda vezetői sajnos nem csak szakmailag, de a történtek után erkölcsileg is könnyűnek találtattak.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/97921/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?