A Pride Újbudára költözik?


A járványügyi helyzetre tekintettel a szokásos meleg büszkeséget hirdető felvonulás elmarad a fővárosban. Azonban az e köré szerveződő egész hetes programsorozatot, a Budapest Pride Fesztivált megtartják.

Újbuda vezetése úgy gondolta, hogy ez egy olyan súlyú, és kerület lakóit érintő programsorozat, hogy ennek egy jelentős részét érdemes idehozni Újbudára. A kerület tulajdonában és fenntartásában működő B32 Galéria és Kultúrtér ad helyt, augusztus 17. – 21. között minden nap egy-egy olyan programnak, amelynek során bárki találkozhat az LMBTQ különböző tevékenységeivel, nézeteivel. Szerencse, hogy a helyszínnel szemben lévő általános iskolába még nem járnak a gyerekek.

Újbudán az elmúlt időszakban, a járványügyi helyzetre tekintettel számos programot mondtak le. Nem lesz sportágválasztó (pedig idáig óriási érdeklődésre tartott számot), nincsenek kulturális programok, fesztiválok. De ez egy olyan program, amit tényleg pont ide, pont most kell hozni. Nem tudjuk ezt másként értelmezni, mintha a polgármester direkt provokálná az újbudaiakat.

Miután Barabás Richárd lett a kultúráért felelős alpolgármester, senkiben kétely sem merülhetett fel, hogy a „meleg lobbi” előretör a kerületben. Azonban azért az mégiscsak túlzás, hogy az Újbudai emberek kulturális életének a segítésére létrehozott B32-ben egész nyáron át más program sincs csak a Pride. Ezt egészen súlyos aránytévesztésnek tartjuk.

Persze 2017-ben az Átlátszónak adott interjúban Orosz Anna vezetőségi tag is megerősítette, szerinte a melegházasság számukra alapkérdés: "A jogegyenlőség mindenek felett áll, és azt gondoljuk, hogy ez a kiindulópont, az origó." Így aztán végleg ne csodálkozzunk semmin.

Ha valakiben eddig szemernyi kétely volt, hogy Újbuda vezetőit a szélsőbaloldaliság és az ultraliberalizmus uralja, akkor most már egyértelművé tették mindenki számára mit is gondolnak a jövőnkről.

Kíváncsian várom, hogy mit szól majd a Jobbik, a hivatalnokok, a kerületi emberek, amikor a nemzeti jelkép magyar lobogó és a székely zászló között megjelenik a szivárványos trikolór.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/98955/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?