Van az elveihez hű baloldali képviselő Újbudán?


Furcsa világot élünk. Sose gondoltam volna, hogy egy számomra ismeretlen, ráadásul ellenzéki képviselő Faceebook oldalát fogom megnézni. Egy ismerősöm hívta rá fel a figyelmemet, hogy volt a Hirtv-ben is (lebuktam, hogy ezt se nézem). De vettem a fáradtságot és rápillantottam.

Hajlamosak vagyunk általánosítani, mivel így könnyebb megérteni, követni a világot. Sokszor vonunk le egy emberről téves következtetéseket, pusztán a kinézete miatt, vagy épen amiatt, hogy melyik pártba tartozik. Így voltam Rádi Károly úrral is, akiről csak azt tudtam, hogy a DK színeiben képviselő. Innentől kezdve nincs is közös bennünk.

Tévedtem!

Első meglepetés az volt, hogy a balliberális oldal "kötelező" pride dicsőítésről mi a véleménye:

Fogalmazzunk úgy, hogy meglepően radikális egy DK-s politikustól. 

Aztán egy másik posztjában a következő található:

A liberalizmus romba dönti a világot? Tökéletesen egyet értek!

De akkor mit is keres egy ultraliberális pártban? Ez már legyen az Ő titka.

Ez számomra újra nagy tanulság. Nem ítélhetünk meg senkit a pártkönyve alapján. Valószínűleg soha nem fogjuk ugyanazt gondolni pontosan a világ menetéről, de vannak közös értékek. Nem tudom Rádi úr motivációit, nem is érdekel. Örülök, hogy azon az oldalon is vannak, akik tartják az elveiket, nem dőlnek be az újkori idiotizmus minden ostobaságának.

Nem gondolom, hogy ettől jobb képviselő lenne, megkockáztatom, hogyha ismerném sem szeretném. De amiért vállalja önmagát, ezért becsülöm.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/99453/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?