Pénzcsatornák Újbudán. 1. rész


Már eddigi bejegyzéseink között is szép számmal szerepelt olyan bejegyzés, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy miként használják Újbudát baráti kifizetőhelynek. A sorozat első része dr. Komáromi Zoltánról szól.

A doktor úr egészségügyi karrierjén kívül a közéletben is megjelent. 2014 tavaszán még Csongrádon volt országgyűlési képviselőjelölt az Együtt színeiben, Bajnai Gordon oldalán. Az akkori MSZP-Párbeszéd árnyékkormány egészségügy miniszter jelöltjeként csúnyán elbukta a választást és a bársonyszéket. 2014 őszén a pártja delegálásával az Együtt színeiben a XII. kerület Hegyvidék önkormányzati képviselője lett. 2018-ban megvilágosodott és elege lett az Együttből és kilépett. Egy év múlva újabb megvilágosodás érte utol és kérte felvételét a Demokratikus Koalícióba, hogy munkájával Kálmán Olga és Niedermüller Péter kampányát segítse. A DK Egészségügyi Kabinetjének tagjaként együtt dolgozik azóta is Újbuda polgármesterével

2019. októberében már nem indult újra az önkormányzati választáson a Hegyvidéken Komáromi doktor. Állítólag már nem akart helyi politikával foglalkozni, ezt mondja a helyi vélemény, sőt a praxisát is el akarja adni jó pénzért. Rögtön 2019. novemberében már szerződést is kötött vele Újbuda Önkományzata havi 350 ezer forintos summával. László Imre polgármester úr saját bejelentése alapján Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, aki az alapellátás országos hírű szakértője, az ellátás hatékonyabbá tétele érdekében segíti munkáját. Azóta láthattuk Újbuda Tv műsorában, mint háziorvos és mint független szakértő (mennyire ragaszkodnak, szeretik ezt a titulust) osztja a tudást Újbudán.

Aztán márciusban végeszakadt a támogatásnak, számunkra ismeretlen okból. De talán László Imre vagy a DK jobban tudja a választ.

Hát így vezet az út Csongrádról egészen Újbudáig.

Komáromi Zoltán láthatóan Orosz Annával is jó kapcsolatban van

Kár, hogy nem ebben a kerületben háziorvos. Vajon tényleg nincs a kerületben dolgozó több tucat háziorvos között, aki szakértelmével segíteni tudja a kollégákat, akit szerepeltetni lehetne az újságban, TV-ben? Lehet, hogy nem vállalta senki? Meg se kérdeztek senkit? Miért kell már egy ilyen ügyből is csak haveri megbízást adni?

És ha már Hegyvidék és egészségügy. László Imre és csapata az önkormányzati kampányban nagy hanggal megígérte, hogy felszámolják a várólistákat a Szent Kristóf szakrendelőben. El is kezdték dicséretes módon. De hogyan? Hát gyorsan vásároltak egy XII. kerületi magáncégtől jópénzért – majdnem 5 millió forintért – diagnosztikai szolgáltatásokat. Nem találtak ilyen céget a kerületben? Vagy más szálak is idevezetnek? Hát bizony. László Imre korábban orvosigazgatóként dolgozott itt.

Újbuda haveri kifizetőhely lett. És még nincs vége.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/99575/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?