Újbuda szerencsétlenkedése, még Molnár Gyulának is feltűnt


Szeptember végen Molnár Gyula, korábbi MSZP-s polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő értékelte a helyi médiának az önkormányzati ciklus első évét. Ebben megfogalmazta, hogy Újbuda túlépített. Amikor Ő volt a polgármester, nemcsak a Kopaszi-gátat adta el, hanem a teljes Madárhegyet. Azonban sem itt, sem máshol nem fejlesztett sem humán infrastruktúrát, sem közúthálózatot. Lett volna lehetősége lobbizni a 4-es metró meghosszabbításáért, de ez sem ment.

Talán még emlékszik sok lakópark építésére: Nádorliget lakópark (több mint 2000 lakás, szerencsére itt tudott egy lakást magának is venni), Kondorosi lakópark (több mint 1500 lakás), Sasad Liget (közel 2000 lakás) lakópark, Sasad Resort lakópark (kb. 1100 lakás). Szóval, a lakóparkok az Ő idejében is szépen nőttek, csak akkor még nem volt gond neki, gondolom megérte.

De sok minden „szép” emlékünk fűződik Molnár Gyula polgármesterségéhez. Idehozta nekünk a jó Krausz Csabát képviselőnek, aki a Zuschlag-ügy ötödrendű vádlottjaként lett ismert (https://index.hu/belfold/2010/07/13/1_8_millio_csuszott_at_molnar_gyula_privat_szamlajara/). Aztán a frakció vezetőjük nem volt más, mint Wieszt János. (https://24.hu/tag/wieszt-ugy/ ) arról is emlékezetes maradt szegény, ahogy a rendőrség az önkormányzat épületéből vitte el. Vidám kis csapat volt akkoriban az újbudai MSZP, repkedtek a lopott milliók, de végül ültek is bűneikért.

A másik szemet gyönyörködtető kijelentése: „….most újra ki kell találniuk az egységes, jól működő, jó irányba fejlődő kerületet.”

Mindezt a választásokat követő egy év elteltével? Azt hittem van egy szép, új jövőkép ami felé tart a kerület, de ezek szerint még csak most kezdik kitalálni? Jóhiszeműen az ember úgy képzeli, hogy van egy elképzelés, ahhoz kérsz támogatást az emberektől, ha megkaptad a felhatalmazást (megnyerted a választást) megvalósítod a terveidet. Most mit is mond? Fogalmuk sem volt mit akarnak, egy évig „keresték a WC-t”, és mostmár eljött az idő, hogy kitalálják mit is akarnak csinálni.

A múlt fényében Isten ments, hogy a Molnár Gyula félék találják ki merre kell fejlődni. Az önkormányzat semmittevése, szerencsétlenkedése ezek szerint, még a Gyulának is feltűnt.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/101150/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?