NAGYzolás és átláthatatlanság, pénzcsatornák Újbudán 4. rész: Dr. Nagy Zoltán


Újbuda átláthatósági biztosa, az Antall kormány alatt Kupa Mihály kabinetfőnöke volt, majd a pénzügyminisztériumban államtitkár lett. Utána az OTP-nél helyezkedett el, majd az Állami Számvevőszéket vezette, utána pedig a Gazdasági Versenyhivatal elnöke volt 10 éven keresztül. Napjainkban a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöke. Ennek a szervezetnek a „független objektivitásáról” mindenki meggyőződhetett, aki végig nézte a Cseh Katalin, Momentum európai parlamenti képviselője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára között az új európai uniós költségvetés és a jogállamiság kérdéseiről szóló vitát. A vitát a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója, Martin József Péter moderálta.

Egyszerűen összefoglalva, se nem objektív, se nem független szervezet.

Dr. Nagy Zoltán egy furcsa beszerzésen került kiválasztásra itt Újbudán (erről részletesebben itt olvashat: https://tisztaujbuda.blogstar.hu/2020/06/22/erdekes-folyamat-a-transparency-international-befolyasa-ujbudara/96658/)

Előélete ellenére, (vagy éppen azért?) megadtuk neki az esélyt, hogy bizonyítson Újbudán. Sajnos nem szolgált rá az előzetes bizalmunkra. Az egy dolog, hogy az emailen feltett kérdéseinkre nem válaszolt. Végül is a közbizalmat miért erősítené, ha az átláthatósági biztos válaszol?

Az elmúlt héten azonban minden kétségünk eloszlott vele kapcsolatban. Történt, hogy a képviselő-testületi ülésen tárgyalták az önkormányzati cégek átvilágítását. De zárt ülésen! Az egyik képviselő ugyan nyilvánosságra hozta a dokumentumokat, de azért ez így szép.

Újbuda kinevezett egy átláthatósági biztost a Momentum kezdeményezésére. Aki nem láthatja az átvilágítás anyagát, nem jelenik meg a testületi ülésen, nem szól hozzá, hagyja a zárt ülést, asszisztál a titkosításhoz, nem foglal állást a nyílt és átlátható önkormányzatért? Milyen átláthatósági biztos, aki az átláthatatlanságot támogatja?

Dr. Nagy Zoltán a múltját dobta sarokba, a nagy hangon hirdetett elveit köpte szembe. Innentől az Ő története sem más, mint egy újabb munka és érdem nélkül kifizetett haver. Beállt a sorba, vegye fel a pénzt, és ahogy jött úgy menjen is Újbudáról. Neve így egybeforr Czeglédy Csaba és Lakos Imre nevével, hiszen egyikük szerződése sem nyilvános, nem átlátható.

First Compliance Tanácsadó Bt.-vel kötött szerződés, amely az Átláthatósági megbízott munkakör ellátására szól, először nettó 11 338 583 Ft-ot akartak fizetni érte 17 hónapra, de aztán csökkentették a felére. Ez azt jelenti, hogy mivel heti egy napot kell ezért dolgoznia Nagy úrnak, így több mint 10 ezer forintos nettó órabére van.

Hát így fizetik a haverokat Újbudán.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/101567/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?