Dél Buda a DK fellegvára?


A Demokratikus Koalíció nyílvánosságra hozta az Európai magyarok fantázia névvel ellátott listáját. Ez nem tartalmaz mást, mint a DK országgyűlési képviselő jelöltjeinek névsorát. Ez sok szempontból érdekes, hiszen innen nézve úgy tűnik, hogy Gyurcsány megint beelőzte az összes ellenzéki formációt és kész tények elé állítva őket, jelentősen jobb kondicókkal állnak neki a koalíciós egyeztetéseknek. A többiek kénytelenek lesznek megint hozzá igazodni. De ez legyen az ő bajuk.

Nézzük miként érinti ez Újbudát. Itt két választókörzet van, a 2. számú és a 18. számú. 2018-ban a 2. számút Simicskó István (Fidesz - KDNP) nyerte megelőzve Gy Németh Erzsébetet (DK), a 18. számút Molnár Gyula (MSZP) megelőzve Németh Zsoltot (Fidesz - KDNP). 

A DK által most bejelentettek alapján a 2.-ben megint Gy Németh Erzsébetet indítják, a 18.-ban Bollók Istvánnét. Vagyis mind a két, kerületet érintő választókörzetben DK-s jelöltet akarnak indítani. Vajon ezt a többiekkel is letisztázták?

Mi lesz a mi "jó" Molnár Gyulánkkal? Mi lesz a mi új Momentumos üdvöskéinkkel, Orosz Annával, Bedő Dáviddal? Mi lesz az előválasztással? 

 Nincsenek illúzióim a szivárvány koalíció tagjaival kapcsolatban, de hogy mindent a DK-nak adnak azért az meglep. Kiváncsian várom a fejleményeket.

https://tisztaujbuda.blogstar.hu/./pages/tisztaujbuda/contents/blog/102755/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?